Aikaisemmat uutiset

Makrokuitu FortaFerro + Leimabetoni = viimeistelty lopputulos

Kun halutaan tehdä viimeisteltyjä ja erittäin helppohoitoisia liikenteenjakajia on valinta makrokuidun FortaFerro ja leimabetonin yhdistelmä. Vasemmalla on perinteisellä menetelmällä tehty jakaja lyhyen käytön jälkeen. Oikealla olevaa betonista tehtyä aluetta ei tarvitse käytännössä hoitaa juuri lainkaan, pesu riittää.

Menetelmä sopii myös tilanjakoon ja kulkuväylien merkintään pihakansilla ja parkkipaikoilla tms. Katso lisää referenssikuvia >

Porin kaupungin testikohde ja esimerkkejä.

FortaFerro-kuidulla laadukas ja eläinystävällinen lattia helposti

FortaFerro-makrokuidun avulla maatalousrakennusten lattiat voidaan toteuttaa nykyaikaisella tavalla perinteistä verkkoraudoitusta nopeammin, edullisemmin ja yksinkertaisemmin.

Heikki Räihän maatilalla Muhoksella sijaitsee yksi Suomen suurimmista karjankasvattamoista. Tilaa kahdessa navetassa ja ne yhdistävässä päähallissa on 1200 eläimelle. Uusi 12 000 neliömetrin karjasuoja tehtiin käyttämällä betonin lujittamiseen FortaFerro-makrokuitua.  Betonin toimittajana oli Lujabetoni. Toteutus oli merkittävästi kustannustehokkaampi ja nopeampi perinteiseen verkkoraudoitukseen verrattuna.

FortaFerro54 on rakenteellinen muovikuitu, joka on tehty polypropyleenista.  Sen etuja ovat alentuneiden rakentamiskustannusten lisäksi helppokäyttöisyys ja hyvä pumpattavuus. Lopputulos on lisäksi verkkoraudoitettua tai teräskuiduilla vahvistettua lattiaa laadukkaampi, sillä lattialaatan pinta on tiiviimpi ja pölyttömämpi. Lattia on myös turvallinen, sillä käytössä mahdollisesti irtoavat muovikuidut eivät aiheuta vaaraa eläimille, toisin kuin lattian kuluessa irtoavat teräskuidut tai esiin tuleva teräsverkko. FortaFerro-makrokuidun avulla myös lattioiden ruosteongelmat jäävät historiaan, sillä sen alkalin-, hapon- sekä suolankestävyys on erinomainen verrattuna verkkoraudoitukseen ja teräskuituihin.

Kiinnostuitko?
Kysy meiltä mitoituspalvelu kohteeseesi.
Sami Soininen puh. 040 900 5522, Suomen TPP

Saumatonta laattaa FortaFerro-makrokuidulla

PowerParkiin toteutettiin uusi lattialaatta korvaamalla perinteinen tuplaverkko tai usein käytetty teräskuitu FortaFerro-makrokuidulla. Seitsemän noin 21 m x 70 m kokoista valualuetta jaettiin kolmeen osaan sahasaumoin. Lattiaan ei tullut erityistä pinnoitetta pölynsidonnan lisäksi.

Lopputulos oli sen verran hieno, että kohteen tekijöitä voi suositella vastaaviin vaativiin kohteisiin.

Lisää savunpoistopuhaltimia Länsimetroon

Suomen TPP jatkaa yhteistyötä Länsimetron jatkeen toisessa vaiheessa espanjalaisen puhallintoimittajan Talleres Zitrón S.A. kanssa. Urakkaan kuuluu 15 puhallinta. Jo valmistuneessa Ruoholahti-Matinkylä ykkösvaihessa puhaltimia oli 32 kpl.

Länsimetro uutinen + kuva
Kun laatan pitää kestää raakaa kulutusta

Sataman laattaa, jossa käsitellään mm. teräsromua piti aikaisemmin korjata ja huoltaa jatkuvasti. Asfaltti tai tavallinen betonilaatta ei kestänyt.

Uusi laatta päätettiin toteuttaa makrokuidulla FortaFerro raudoittaen. Laatan pinta on nyt tiiviimpi ja eikä lohkeilua esiinny. Laatan pinnan ruoste”ongelmat” jäivät samalla historiaan ja kuidun alkalin-, hapon- sekä suolankestävyys on erinomainen. 

Kuitu toimii vastaavalla tavalla myös seinäelementeissä (esim. siilot). Kauhan aiheuttamat lohkeamat jäävät käytännössä olemattomiksi

Olympiastadionin perustuksissa teräskuitua

Suomen arvokkaimpiin ja tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluvan Olympiastadionin korjausurakassa on käytetty  louhitun kallion tukemiseen tehokasta ruiskukuitua CHO 75/40 ja anturoissa liimakampakuitua CHO 80/60.

Kuidun käyttäminen ruiskubetonoinnissa on tuttua jo pitkältä ajalta, mutta anturoiden toteuttaminen vain kuiduilla raudoitettuna lienee monille uusi asia.

Makrokuitu FortaFerro maatalousrakentamiseen

Vihdoinkin on tullut tuote, jonka avulla myös maatilojen lattiat voidaan toteuttaa nykyaikaisella tavalla perinteistä verkkoraudoitusta nopeammin, edullisemmin, yksinkertaisemmin ja parempilaatuisena.  Makrokuitu FortaFerro on eläimille turvallinen, laatan pinta tiiviimpi ja pölyttömämpi. Ruosteongelmat jäävät historiaan ja kuidun alkalin-, hapon- sekä suolankestävyys on erinomainen.  Kysy meiltä mitoituspalvelu kohteeseesi.

Uusi klassikko?

nojatuoli-www-maiju-harila

 

 

 

 

Kuva Maiju Harila

FortaFerro -makrokuitua on käytetty menestyksellä Aalto-Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululla. Kuvassa on kauniisti toteutettu nojatuoli, jossa makrokuidulla vahvistettua betonia on yhdistetty puun kanssa. Tekijä Karoliina Heikkinen.

Siilit ovat mukavia vain luonnossa

OngelmiaHyvin toimiiJotta hyvästä suunnitelmasta voi saada aikaan hyvän lattian, pitää betonimassan toimittajan pystyä sekoittamaan ja toimittamaan työmaalle hyvä raaka-aine työstettäväksi. Tuo vaatii oikean tyyppisen ja hyvälaatuisen kuidun. Ohutta irtokuitua voi asemalla olla hyvinkin vaikea annostella tasaisesti massaan ilman ”siilejä”. Suunnittelijan ja tilaajan kannattaa varmistaa betoniaseman kanssa, että kohteeseen harkittu kuitu toimii toivotulla tavalla.

Kuitu lisää myös turvallisuutta

Perinteinen_asennus ”Perinteinen” asennustapa

Useiden hyvien kokemusten ansioista kuidun käyttö on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Vähemmälle huomiolle on saattanut jäädä työturvallisuuden lisääntyminen kuitua käyttämällä. Verkotetulla laatalla liikkuminen on hankalaa ja altistaa kaatumiselle. Samoin verkkojen asennuksen vaatimat monet työvaiheet nostoineen ovat työturvallisuusriski. Kuitua käyttämällä myös verkkojen vaatimaa arvokasta säilytystilaa työmaan alueella säästyy.

Ehkäpä raudoituskin on varmemmin oikeassa paikassa, kun kuidut ovat tasaisesti betonimassaan sekoittuneena?