Muhos – 12 000 neliömetrin karjasuoja

FortaFerro-makrokuidun avulla maatalousrakennusten lattiat voidaan toteuttaa nykyaikaisella tavalla perinteistä verkkoraudoitusta nopeammin, edullisemmin ja yksinkertaisemmin.

Heikki Räihän maatilalla Muhoksella sijaitsee yksi Suomen suurimmista karjankasvattamoista. Tilaa kahdessa navetassa ja ne yhdistävässä päähallissa on 1200 eläimelle. Uusi 12 000 neliömetrin karjasuoja tehtiin käyttämällä betonin lujittamiseen FortaFerro-makrokuitua. Betonin toimittajana oli Lujabetoni. Toteutus oli merkittävästi kustannus-tehokkaampi ja nopeampi perinteiseen verkkoraudoitukseen verrattuna.

FortaFerro54 on rakenteellinen muovikuitu, joka on tehty polypropyleenista. Sen etuja ovat alentuneiden rakentamiskustannusten lisäksi helppokäyttöisyys ja hyvä pumpattavuus. Lopputulos on lisäksi verkkoraudoitettua tai teräs-kuiduilla vahvistettua lattiaa laadukkaampi, sillä lattialaatan pinta on tiiviimpi ja pölyttömämpi. Lattia on myös turvallinen, sillä käytössä mahdollisesti irtoavat muovikuidut eivät aiheuta vaaraa eläimille, toisin kuin lattian kuluessa irtoavat teräskuidut tai esiin tuleva teräsverkko. FortaFerro-makrokuidun avulla myös lattioiden ruosteongelmat jäävät historiaan, sillä sen alkalin-, hapon- sekä suolankestävyys on erinomainen verrattuna verkkoraudoitukseen ja teräskuituihin.


Kiinnostuitko?
Kysy meiltä mitoituspalvelu kohteeseesi.
Sami Soininen puh. 040 900 5522

Takaisin Referenssit-sivulle >