Tampere – Sydänsairaalan helikopterikenttä

Helikopterikenttä on tärkeä osa Tampereen Sydänsairaalan toimintaa. Kentän 800 nelilömetrin kokoista pintaa rakennettaessa osa perinteisestä verkkoraudoitteesta korvattiin FortaFerro-kuidulla.

FortaFerro54 on rakenteellinen muovikuitu, joka on tehty polypropyleenista. Sen etuja ovat alentuneiden rakentamiskustannusten lisäksi helppokäyttöisyys ja hyvä pumpattavuus. Lopputulos on lisäksi verkkoraudoitettua tai teräs-kuiduilla vahvistettua laattaa laadukkaampi: tiiviimpi ja kestävämpi. Tämä on erittäin tärkeää helikopterikentälle, johon kohdistuu käyttörasituksen lisäksi myös Suomen ilmaston säärasitus.

Tässä projektissa teräsverkkoa laitettiin valettavalle alueelle vain sen verran, että kentän pintarakenteeseen tulevat lämmitysputket saatiin kiinnitettyä niihin. Muilta osin teräsraudoitus korvattiin kuituvahvistuksella, mikä nopeutti ja helpotti projektin etenemistä, kun teräsverkkoa ei tarvinnut nostaa rakennuksen päälle niin paljon. Betonin SRV:n projektiin toimitti Rudus ja kentän pinnan urakoi Lattia-Aaltonen.


Kiinnostuitko?
Kysy meiltä mitoituspalvelu kohteeseesi.
Sami Soininen puh. 040 900 5522

Takaisin Referenssit-sivulle >